De Lindenhof in Giethoorn
De Lindenhof
Beulakerweg 77
8355AC Giethoorn
Telefoon: 0521 361444


Klanten geven dit restaurant een score van: 63% uit 100 na 0 beoordelingen.*
Zij betaalden gemiddeld: € 95 per persoon alles inclusief.*

Prijs menu vanaf: € 95

Bij De Lindenhof kunt u Frans eten. De Lindenhof is gevestigd aan de Beulakerweg te Giethoorn. U kunt gezellig in dit restaurant eten. Daarnaast kunt u hier terecht voor catering. Vegetariers kunnen hier ook iets op de menukaart vinden. Dit restaurant biedt plaats aan 70 gasten. Uw gastheer/vrouw Marjan de Jonge maakt het u graag naar de zin. Parkeermogelijkheden: 25 plaatsen.

Meer informatie over De Lindenhof:

De Lindenhof prijkt al jaren achtereen hoog op de ranglijsten van beste restaurants in Nederland. Dat Martin Kruithof ook internationaal meetelt bewijzen de twee Michelinsterren die inmiddels zijn toegekend en een kroon op zijn creatieve talent betekenen. Dat zijn naam als topkok stevig verankerd is, betekent echter niet dat hij op zijn lauweren kan rusten. Nooit. De patron-cuisinier is altijd op zoek naar nieuwe smaaksensaties, tongstrelende combinaties die ook nog eens een feest voor het oog zijn. Het lukt hem steeds weer.
Samen met zijn partner Marjan de Jonge – terecht door het spraakmakende blad Lekker de ideale gastvrouw en sommelier genoemd - zorgt Martin Kruithof ervoor dat gasten verwend worden. Dat doen ze door hun eigen sfeer in het restaurant zorgvuldig te bewaren, een prachtige wijnkaart te handhaven en vooral door gerechten op tafel te brengen die zintuiglijke verrukkingen teweeg brengen.

Door de persoonlijke aanpak en de kleinschaligheid zal iedereen zich in De Lindenhof direct thuis voelen. Martin Kruithof en Marjan de Jonge hebben duidelijk een gezamenlijke ambitie: gasten, in een huiselijke omgeving, optimaal te laten genieten van al het lekkers dat uit de keuken komt. In De Lindenhof kan je het gevoel overvallen nergens zo welkom te zijn als hier.

De fijne kneepjes van het vak leerde Martin Kruithof in het buitenland. Hij werkte in tal van gerenommeerde restaurants waaronder het driesterren-restaurant Im Schiffchen in Düsseldorf voor hij, samen met Marjan, in 1993 in Giethoorn begon met De Lindenhof. De liefde voor het vak lijkt hem aangeboren. Koken is zijn passie. Hij is een kok in hart en nieren. Ambachtelijkheid en scheppingsdrang gaan hand in hand. Zijn stijl valt het best te benoemen als inventief en toch klassiek. Inventief zodat ook de verwende eter op een verrassing kan rekenen. Klassiek omdat hij zich laat leiden door een diep respect voor de oorspronkelijke smaak. Geen tierelantijnen. Combinaties worden simpel gehouden om elk ingrediënt perfect tot zijn recht te laten komen. Het gaat in De Lindenhof om een pure keuken, om zuivere smaken.

De Lindenhof is gehuisvest in een romantische boerderij midden in het idyllische Giethoorn, hoog in de kop van Overijssel. Graag werkt hij met streekspecialiteiten als zuiglam, ossenstaart, kalfsrug, gerookte paling en snoekbaars.De boeren waar hij zijn ingrediënten vandaan haalt, kent hij persoonlijk. In eigen tuin kweken ze groenten en kruiden. Wild, ook populair bij de patron omdat het om een puur stuk vlees gaat, komt van de gespecialiseerde groothandel. Het aanbod van lokale jagers is net te onregelmatig. Het is mogelijk dat de gast een toetje uit eigen boomgaard krijgt, een compote van Groninger kroon bijvoorbeeld. Zeker is dat, als u aan het toetje toe bent, er al een aantal verrukkelijke uren zijn verstreken.

De omgeving van Giethoorn is zo aantrekkelijk dat het jammer zou zijn om het bij dineren alleen te laten, hoe geweldig ook. Daarom voor wie wat meer tijd heeft er een dagje – of meer- van wil maken, schept De Lindenhof met liefde mogelijkheden.
Dan denken we aan een prettige tijdsbesteding voorafgaand aan het diner of na een overnachting de volgende dag: varen. Het idyllische Giethoorn wordt niet voor niets het Venetië van het Noorden genoemd.
Van kajak tot Gieterse punter of moderne sloep, alle is mogelijk, ook een georganiseerde rondvaart is een optie. Er is bijna geen betere manier om van Giethoorn te genieten of het moet fietsen zijn.
Picknickmand mee met verrassende lekkernijen van de Lindenhof? Kan. Laat Martin Kruithof en Marjan de Jonge het voor u regelen.


Openingstijden:

Maandag:
Dinsdag:
Woensdag:12.00 - 14.00
18.00 - 22.00
Donderdag:12.00 - 14.00
18.00 - 22.00
Vrijdag:12.00 - 14.00
18.00 - 22.00
Zaterdag:12.00 - 14.00
18.00 - 22.00
Zondag:12.00 - 14.00
18.00 - 22.00


* berekend uit beoordelingen op MeerMensen.NL